Voor wie is het Sociaal Kernteam Westland?

Soms gebeurt er iets waardoor het even allemaal niet zo soepel loopt.

"Er werd dus echt gekeken naar wat Tim nodig had."
Hulp jeugd

Maakt u zich zorgen over problemen in uw gezin?

Heeft uw kind weinig vrienden, krijgt u geen contact meer met uw puber of heeft uw kind last van de scheiding? Het Sociaal Kernteam Westland, kortweg SKT, biedt ondersteuning bij vragen over opvoeden,  opgroeien en de ontwikkeling van uw kinderen. U krijgt één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij of zij maakt samen met u een plan van aanpak. We betrekken hierbij mensen die voor u belangrijk zijn. En als het nodig is, verleent de zorgregisseur zelf hulp en/of schakelt specialistische hulp in. Uitgangspunt is altijd dat u zelf zo snel mogelijk de touwtjes weer in eigen handen heeft.

Hoe werkt het?

"De school wees ons op het SKT"

Jeroen (44): “Onze zoon Tim van 9 is lief en  slim, maar kan heel moeilijk contact maken. Die eenzaamheid doet je ook als ouders veel pijn. De school wees ons op het Sociaal Kernteam Westland. Daar keken ze heel zorgvuldig welke hulp Tim écht verder zou helpen. Na een zorgvuldige diagnose bleek dat Tim autisme had. Samen met de zorgregisseur en school hebben we een hulpverlener gekozen waarmee het heel goed klikte en die Tim enorm veel zelfvertrouwen heeft gegeven. Er werd dus echt gekeken naar wat Tim nodig had. “

Andere hulpvraag dan jeugd?

Hulp volwassenen

Gaat het niet goed met u?

Lukt het bijvoorbeeld niet om uw financiën op orde te houden en zit u niet lekker in uw vel? Heeft u te maken met schulden en komt u er zelf niet meer uit? Het Sociaal Kernteam Westland, kortweg SKT, biedt ondersteuning aan volwassenen die hun problemen niet meer op eigen kracht kunnen oplossen. U krijgt één vast aanspreekpunt: de zorgregisseur. Hij of zij maakt samen met u een plan van aanpak. Uitgangspunt is altijd dat u zelf zo snel mogelijk de touwtjes weer in eigen handen heeft. Lukt dit niet, dan kijken we of uw directe omgeving kan helpen. En als het nodig is, verleent de zorgregisseur zelf hulp en/of schakelt andere specialistische hulp voor u in.

Hoe werkt het?

"Ik geniet weer!"

Nel (58): "Na het overlijden van mijn man ging het snel bergafwaarts met me. Ik was heel verdrietig en raakte het overzicht kwijt. Mijn zorgregisseur kwam vanaf het begin echt náást mij staan. Hij zag niet alleen mijn problemen, maar mijn hele persoon. Hij had direct door dat er meer nodig was dan alleen het op orde brengen van de financiën. Hij motiveerde me om erop uit te gaan en dingen zelf op te pakken. Ik kan blijkbaar meer dan ik denk en ben heel blij met wat we samen hebben bereikt. De financiën zijn op orde, maar belangrijker nog: Ik geniet weer!"

Andere hulpvraag dan volwassenen?

Grote zorgen om een ander?

Grote zorgen om een ander?

Maakt u zich grote zorgen over iemand die dringend hulp nodig heeft, maar die dit niet accepteert? Bijvoorbeeld iemand die zijn omgeving vervuilt of grote psychische problemen heeft? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Westland via het telefoonnummer 140174. Zij schakelen u door naar het Sociaal Kernteam Westland, waarna zo snel mogelijk naar een passende oplossing wordt gezocht.

Andere hulpvraag dan voor een ander?

Gemeente Westland

Wilt u contact met ons opnemen? Belt u dan de gemeente Westland op 140174. Deskundige medewerkers staan u graag te woord en wijzen u zo nodig door naar het Sociaal Kernteam Westland.

Neem contact met ons op

Hulpzoeker Westland

Voor veel vragen kunt u ook terecht bij Hulpzoeker Westland. Dit is een website met informatie over bijvoorbeeld werk, inkomen, jeugd en zorg.

Hulpzoeker Westland
Hoe werkt het?
Hoe werkt het?